Portfolio - Plint Building 1
Saxon House

Plint Building

The Plint Building originally functioned as an office/ warehouse (with a gross internal floor area of approximately 1,460 square metres) and was built in the early nineties.

 

To bring the building up to the standards expected for a structure of this type, the refurbishment included a complete replacement of the roof and wall cladding to comply with current ‘U’ values.  The new wall cladding has given a more industrial metallic look and the eaves profile has been re-designed to give a sharper and sleeker appearance.  More extensive translucent rooflights were also introduced into the warehouse area to create better working conditions.

The services were generally replaced and included air conditioning using a VAV system and the reception area was also improved by the introduction of structural glazing to the front elevation.  The main staircase balustrade was replaced with a glass balustrade and the decoration was simplified with a more vivid colour scheme.

 

 

Client:

 

Location:

 

Service:           

Procurement:

Completion:

Thomas Lawrence & Sons 

Wokingham - Berkshire

 

QS - Full Service

Traditional 

 

 

2016