Garden Pavilion - Putney

The garden pavilion comprises of both a basement and mezzanine floor and sits discretely between the tree covering to offer a beautiful garden retreat for the summer months.  An unmissable feature is the large portal frame opening which has been wrapped in pre-patinated copper to complement the Accoya cladding and slate roof.

 

Internally, all three floors are serviced by a bespoke timber staircase.  The array of bespoke joinery also continues throughout the pavilion creating a multitude of display and storage units alike.  Within the basement, walk on rooflights have been set into the paving to allow a plethora of natural light into lounge area.  In fact, the aura of tranquillity is a continual theme within the pavilion, resonating in the ground floor kitchen whereby the Corian worksurfaces create a gentle balance to the traditional Spanish, encaustic, cement tiles.

 

To finalise the scheme, the garden was refreshed, including natural limestone paving, railway sleeper planters and new fencing throughout.

 

 

Client:

 

Location:

 

Service:           

Procurement:

Completion:

 

Private Individual  

 

Putney - Wandsworth

QS - Full Service

 

Negotiated

 

 

2017  

 © 2020 by Hand Deere & Cox

Regulated by RICS